English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Абонирайте се за нашите нови предложения

VM - Featured products

Изживейте мечтите си с нас!
PDFРазпечатайEmail:

Почивка във Велинград 55+

Почивка във Велинград

Хотел - 4* / закуска, обяд, вечеря /

        закрит базейн с минерална вода + топло джакузи + сауна + релакс зона

                                                  Програма:

1 Ден – Отпътуване от стад. Васил Левски в 8.00 ч. по маршрут: София – Септември - Велинград. Разглеждане на забележителностите на град Велинград – по желание: Историческия музей, в който може да се научи повече за живота и дейността на Вела Пеева и Николай Гяуров, за Писаните Великденски яйца и др., езерото Клептуза – най-големият карстов извор в България и един от символите на Велинград, Старата баня и др. Пазар в града и възможност за обяд. Настанява в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
2 Ден – Закуска. Свободно време или екскурзия до Плиоценският парк в Дорково – палеонтологичен музей, който представя находките от плиоцена.Това е най-голямото палеонтологично находище на Балканите и втората най-значима експозиция в Европа. Централно място в музея заема скулптурата на мастодонт с височина почти 4 м. Посещение на килимарският цех в Костандово за ръчно тъкани килими, които се изнасят предимно за Англия. Фабриката разполага с най-големият стан в Европа. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3 Ден – Закуска. Свободно време или екскурзия – по желание до гр.Батак и Пещера. Разглеждане на забележителностите на град Батак: Историческата църква- костница „Св.Неделя” от 1813 г., където дръвника, костите на героите, следите от ятаганите и куршумите напомнят за страшните и величави дни по време на Априлското въстание. Кратка фотопауза край язовир Батак – третият по големина в България. Продължаване за град Пещера-пешеходна разходка в центъра на града:  вековното дърво в центъра, часовниковата кула „Сахата” и др. Свободно време. Завръщане във Велинград. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
4 Ден – Закуска. Свободно време или  екскурзия до град  Брацигово – по желание. Посещение на Историческият музей, в който централно място заема подготовката, избухването и хода на Априлското въстание. Тук се съхранява и единственото оригинално черешово топче в България, Разглеждане на църквата ”Св.Йоан Предтеча” – от 1833 г.  и др. Продължаване за Перущица – разглеждане на комплекса от забележителности. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
5 Ден – Закуска. Свободно време или екскурзия до гр. Пазарджик – по желание. Разглеждане на забележителностите му: църквата „Успение на Пресвета Богородица” – шедьовър на самобитната българска строителна школа, включена в 100-те НТО, Часовниковата кула, Старата поща, Парк Островът на свободата и др. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
6 Ден – Закуска. Свободно време. Обяд. Отпътуване за София.

 

В цената е включено:
- транспорт с комфортен автобус
- 5 пълни пансиона /закуска, обяд и вечеря/ в 4* хотел
- екскурзовод от фирмата
- ползване на басейн и джакузи с минерална вода
В цената не са включени:
- допълнителните екскурзии
- входните такси за посещаваните музеи

Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 25 човека!       

 

                                          ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!