English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Абонирайте се за нашите нови предложения

VM - Featured products

Изживейте мечтите си с нас!
PDFРазпечатайEmail:

Почивка в Банско 55+

БАНСКО - 55+

+хотел 4* / закрит басейн /
+ закуска + обяд + вечер + транспорт 

 

ПРОГРАМА:

1 ден – Отпътуване от стад. Васил Левски в 8.00 ч. по маршрут София – Симитли – Разлог – Банско.  По пътя кратка почивка в Благоевград. Разглеждане на стария квартал ”Вароша” и посещение на Историческия музей / по желание /.Продължаване  за град Банско. Настаняване. Свободно време.Вечеря.Нощувка.
2 ден – Закуска. Екскурзия до сели Добърско и посещение на църквата “Св.Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, където през 1014 г се заселват ослепените Самуилови войници и където са намерили облекчение от лековитата вода от аязмото в двора на църквата. Тя е част от 100-те национални туристически обекта и е под защитата на ЮНЕСКО. Завръщане в град Банско и запознаване със забележителностите на града.  Посещение на родната къща на Неофит Рилски / Бенината къща /, запазена в първоначалният си вид, Веляновата къща – паметник от епохата на Възраждането, една от най-красивите къщи, с богата стенописна украса и дърворезба / ако е отворена /, ако не – къщата – музей на Вапцаров, Паметника на Отец Паисий Хилендарски в центъра на града. Разглеждане на църквата “Света Троица” – най-голямата и най-богатата в Пиринския край, завършена през 1835 г. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3 ден – Закуска. Отпътуване за южната ни съседка Гърция. Разглеждане на пещерата Ангитис, забележителна с пещерните си образувания в различни цветове и реката, която минава през пещерата. Посещаване на град Драма и неговите забележителности. Завръщане в Банско. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
 4 ден – Закуска. Екскурзия до х. Безбог и Безбожкото езеро. Мястото е лесно достъпно, поради седалковият лифт, който свързва хижите Гоце Делчев и Безбог. Завръщане в хотела. Обяд. Свободно време. Вечеря.Нощувка
 5 ден – Закуска. Екаксурзия до село Ковачевица  – архитектурен резерват, запазил облика си на отминалите славни времена. Със своята неповторима архитектура, приятна атмосфера и невероятни гледки е притегателен център за много туристи. Разглеждане и на село Лещен – един от най-привлекателните и автентични курорти за селски туризъм в България. Завръщане в Банско. Свободно време. Вечеря. Нощувка
 6 ден – Закуска. Свободно време. Обяд. Напускане на хотела. Завръщане в София.
                                                                                                       

Цената включва:
 - транспорт с комфортен автобус
 - 5 нощувки, закуски, обеди и вечери в 4* хотел
 - безплатно ползване на басейн
Цената не включва:
-  допълнителните екскурзии
-  входните такси за музеите

Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 25 човека!     
                              ПОЧИВКАТА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПРИ 40 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ !